fokidapress.gr
Ergatiko2 Fokidanews.jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

TO E.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Κοινοποίηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023, 6:00 μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου , Κοττορού 23 (Άμφισσα)

Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες

Καλούμε όλα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τους συλλόγους των επαγγελματιών και εμπόρων, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη στήριξη και αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν.  Το εισόδημά μας με δυσκολία καλύπτει τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Η σκόπιμη υποβάθμιση των υγειονομικών δομών και παροχών υγείας, η οικονομική μας αφαίμαξη για να χρυσοπληρώνουμε  τα μεγάλα  επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου, διανύοντας ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα για θεραπείες και για εξετάσεις αλλά και το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, η οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο της Άμφισσας και η απαξίωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού της Φωκίδας. 

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία

Τα παίρνουν από εμάς και τα δίνουν στους διάφορους ομίλους

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Εμείς που πληρώνουμε το 95% των φόρων βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

Η αξιοποίηση των στρατιωτικών μας υποδομών, των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά. Δίνουν πάνω από 7 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού για να σφάζεται ο Παλαιστινιακός κι άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Η ανταλλαγή της πείρας από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, η συζήτηση για το πλαίσιο δράσης και αιτημάτων, κάνουν τον αγώνα μας ακόμα πιο αποτελεσματικό. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για νέες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις εργατικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους σε συντονισμένο αγώνα για: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών .

ΠΗΓΗ:https://www.fokidanews.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοινή ανακοίνωση των Δήμων Δελφών και Αμφίκλειας-Ελάτειας για τη διακοπή δρομολογίου των ΚΤΕΛ Φωκίδας και Φθιώτιδας

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα-δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου)-Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, την 23η Μαΐου 2024, ημέρα Πέμπτη, με ώρα έναρξης 11:00΄ και ώρα λήξης 12:00΄.

Πανευρωπαϊκή διάκριση της Ελλάδας για την ενίσχυση της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page