fokidapress.gr
Drasi Trito Fokidanews.jpg
ΑΜΦΙΣΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Κοινοποίηση

Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού του 3ου ΔΣ Άμφισσας με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα έγινε τηλεσυνάντηση, μέσω webex, με τους μαθητές του 1/θ ΔΣ Σαρακήνας Γρεβενών. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στο χωριό Κνίδη, 18 χμ μακριά από την πρωτεύουσα του νομού. Γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με τους/τις 6 μαθητές/τριες του σχολείου, οι οποίοι ζουν στα γύρω χωριά. Η εκπαιδευτικός τους μας είπε για τον τρόπο που γίνεται το μάθημα και οι συνδιδασκαλίες στις 5 τάξεις μαζί (δεν υπάρχει Δ΄τάξη), για το ωρολόγιο πρόγραμμα, για την καθημερινότητα των παιδιών στο σχολικό χώρο, αλλά και για τις απογευματινές ασχολίες τους εκτός σχολείου. Ο Αχιλλέας, η Κρυσταλλία, η Αρετή, ο Κώστας, η Ελίνα και ο Νίκος έγιναν φίλοι μας και είναι τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και μετακινούνται καθημερινά σε αυτό με ταξί από τα γύρω μέρη. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό του ΔΣ Σαρακήνας κ. Ιωάννα Κρικέλη για τη συνεργασία και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε, ως προς τη λειτουργία ενός 1/θ Δημοτικού Σχολείου. Η όλη δράση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και στην ενότητα “Το Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Ελλάδα”. Η γνωριμία με ένα 1/θ Δημοτικό Σχολείο ήταν πραγματικά ΄μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Tην ευκαιρία αν παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση “Ο Μικρούλης Γίγαντας” του Μολιέρου (διασκευή από το γνωστό έργο “Τα ανδραγαθήματα του Σκαπέν”) είχαν οι μαθητές του 3ου ΔΣ Άμφισσας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, από το Θέατρο Λύχνος και την εκπαιδευτική κοινότητα “Πράξις”. Το έργο είχε ως κύριο θέμα το bulling, δηλαδή την κακοποίηση που υφίστανται οι διαφορετικοί άνθρωποι. Μέσα από καταστάσεις γέλιου και τραγουδιού το έργο προσέφερε χαρά, συγκίνηση και προβληματισμό.

 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

To 1o τεύχος – για τη σχολική χρονιά 2023-2024- της ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας του 3ου ΔΣ Άμφισσας ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, δημοσιεύτηκε σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://3dim-amfiss.fok.sch.gr/dglibrary/schoolnews/

από τους μαθητές της Ε΄ Δημοτικού του σχολείου. Τα παιδιά λειτουργώντας ως μικροί δημοσιογράφοι φρόντισαν να βρουν υλικό για τις 12 στήλες της εφημερίδας. όπως έθιμα του τόπου μου, αξιοθέατα της πόλης, βιβλιοπαρουσιάσεις, ανέκδοτα, διάσημους τόπους, συνταγές μαγειρικής, προτάσεις κινηματογραφικών έργων κλπ. Επόμενη δημοσίευση της ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων!!!

ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!!!

Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με θέμα το σεβασμό και την αποδοχή του αντιπάλου μου (αθλητή ή φιλάθλου) στον αθλητισμό. Στο χώρο του σχολείου, φιλοξενήσαμε τον μοναδικό ανά την Ελλάδα συλλέκτη αθλητικού υλικού κ. Αφεντούλη Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος συλλέγει φανέλες, σορτς κλπ από το 2000 και στη συλλογή του έχει πάνω από 1.000 αθλητικά αντικείμενα. Στο σχολείο μας εκτέθηκαν φανέλες καλαθοσφαίρισης από τη δεκαετία του 1960 ως σήμερα. Ο ίδιος μίλησε για το ενδιαφέρον χόμπι του και τον τρόπο που συλλέγει το αθλητικό υλικό. Όντας φίλαθλος μίας ομάδος, αυτό δεν τον εμποδίζει να συγκεντρώνει αθλητικό υλικό από όλα τα γνωστά σωματεία. Στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε στους μαθητές τα παιδιά ντύθηκαν με τις φανέλες που είχαμε στο σχολείο, όχι όμως της ομάδος που υποστηρίζουν αλλά των αντίπαλων ομάδων. Έτσι οι κόκκινοι έγιναν πράσινοι, οι πράσινοι κίτρινοι, οι κίτρινοι κόκκινοι, οι μπλε μαύροι κ.ο.κ. αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την ιστορία και την αγωνιστικότητα του “αντίπαλου” σωματείου. Στο τέλος όλοι μαζί ενώσαμε τα χέρια γίναμε μία ομάδα και φωνάξαμε συνθήματα, γιατί στον αθλητισμό τίποτα δε μας χωρίζει και δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα που έγινε με τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και με σκοπό της καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στα μικρά παιδιά!!!

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ/ΚΥΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μια ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και σε συνεργασία με τη φυσιοθεραπεύτρια κ. Αναστασία Παπαθανάση. Πιο συγκεκριμένα έγιναν δωρεάν μετρήσεις ελέγχου σκολίωσης και κύφωσης των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού,  από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων με ειδικά μηχανήματα της πιστοποιημένης εταιρείας SCOLIOSIS SPINE LASER CENTER.  Η όλη διαδικασία ήταν πραγματικά μοναδική και εντυπωσιακή αφού σε ελάχιστο χρόνο το μηχάνημα τρισδιάστατης απεικόνισης  μπορούσε να ελέγξει οποιοδήποτε παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης των παιδιών , χωρίς ακτινοβολία. Επίσης, οι υπεύθυνοι του κέντρου συζήτησαν με τους μαθητές και τους γονείς για τον τρόπο που πρέπει τα παιδιά να κάθονται στο θρανίο, όταν μελετούν στο σπίτι, όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδι ή με το κινητό τηλέφωνο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου γι΄αυτή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης που αφορά τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστήμονες του κέντρου SCOLIOSIS SPINE LAZER CENTER  για την ενημέρωση και τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν στους μαθητές του 3ου ΔΣ Άμφισσας.

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤHΝ OMOΡΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μάθημα Θρησκευτικών έκαναν μαθητές της Δ΄τάξης του 3ου ΔΣ Άμφισσας στην όμορφη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, μαζί με τον φοιτητή Θεολογίας κ. Δημήτρη Σούφρα. Ο Δημήτρης μάς ενημέρωσε για την ιστορία του Ναού των Αγίων Θεοδώρων ως παλαιού επισκοπικού ναού των Σαλώνων και για την πορεία του από το 1676 στα χρόνια του 1821 και μέχρι που χτίστηκε ο Νέος Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού . Στη συνέχεια μίλησε για το Ιερόν Ευαγγέλιον που είναι ο Λόγος του Θεού , για τους συγγραφείς του 4 Ευαγγελιστές, και τη σημασία που έχει για εμάς του χριστιανούς ως μέσω Σωτηρίας μέσω της μελέτης του . Έπειτα επισκέφτηκε το ναό και τη δράση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ Θεόκτιστος ο οποίος και ευλόγησε τους δασκάλους και μαθητές και επιβράβευσε τις δράσεις αυτές . Το όλο project οργανώθηκε από τη Δασκάλα της Δ΄τάξης του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Τα εξωκλήσια του τόπου μου”. Ευχαριστούμε – για μια ακόμη φορά – τον Δημήτρη Σούφρα για την υποστήριξή του στις δράσεις του 3ου Δημοτικού και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας που τίμησε με την παρουσία του την επίσκεψή μας στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Το BΕΑUJOLAIS NOUVEAU ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Σήμερα που ήταν η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε’ τάξης του Σχολείου μας με τη δασκάλα της τάξης κα Ήλια Τσαπλαρή και την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας κ. Μαρία Δήμου πραγματοποίησαν μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση για το έθιμο του Beaujolais Nouveau της Γαλλίας. Κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα οι Γάλλοι δοκιμάζουν το πρώτο φρέσκο κρασί της χρονιάς από την περιοχή Beaujolais και διοργανώνουν γιορτές με αυτή την αφορμή. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα του Le Parisien για να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα, εντόπισαν στο χάρτη της Γαλλίας την περιοχή όπου παράγεται αυτό το κρασί και έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με αυτό το έθιμο και την μεγάλη οινική παράδοση της Γαλλίας. Δοκίμασαν μάλιστα το δικό τους φρέσκο Beaujolais Nouveau (εντάξει ήταν φτιαγμένο από βύσσινα το δικό μας κρασί!!!) ,έμαθαν να κάνουν πρόποση στα γαλλικά και διασκέδασαν με τη ψυχή τους!Στο τέλος, ως μικροί και πρόθυμοι πολλαπλασιαστές μοιράστηκαν τις γνώσεις του με τις άλλες τάξεις, αφού μόνοι τους μίλησαν και εξήγησαν για αυτό το έθιμο και τους έμαθαν oτι πρέπει να λένε “Santé” στα γαλλικά, όταν πίνουν ένα ποτήρι κρασί!

Alors, Le Beaujolais Nouveau c’est arrivé !

Sante à tous !

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Τσαπλαρή  Ήλια οργάνωσαν φέτος τη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου  και  μας παρουσίασαν τα γεγονότα της εποχής, αλλά και το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας ενάντια στη Χούντα και στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας.  Η εκδήλωση περιλάμβανε  σκετς, τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο με τα γεγονότα της εξέγερσης και ομιλίες με την παρουσίαση των γεγονότων. Επίσης, 40 φωτογραφίες από τα τις ημέρες των διαδηλώσεων των φοιτητών και τις εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείου κοσμούσαν τον χώρο που έγινε η εκδήλωση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ Γ. ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Οι μαθητές του 3ου ΔΣ Άμφισσας επισκέφθηκαν σήμερα τη μοναδική έκθεση φωτογραφίας του Θάνου Γ. Τσάκαλου στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. Η έκθεση έχει τίτλο “Η Φωνή της Σιωπής” και είναι ένα εικαστικό αποτύπωμα του ελαιώνα μας, μετά την καταστροφική φωτιά του 2022. Ο κ. Τσάκαλος μίλησε στους μαθητές για το έργο του και μετά τα παιδιά – συνεργαζόμενα σε ομάδες – μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού έγραψαν σε καρτέλες, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, με τι μπορεί να μοιάζουν τα καμένα δέντρα στις φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον κ. Τσάκαλο για την ζεστή φιλοξενία του στην έκθεσή του και τις πληροφορίες που μας έδωσε. Πραγματικά το έργο του εξαιρετικό!!!

fokidanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΤΕΑΣ “Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ “

Σκαλιστή απεικόνιση του Αθανάσιου Διάκου στην Αρτοτίνα Φωκίδας

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page