fokidapress.gr
Diapolitismiki Orxistra Tis Ethnikis Lyrikis Skinis 940x549
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Κοινοποίηση

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποχαιρετά το 2023 με μια μοναδική συναυλία στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εξελίσσεται περαιτέρω και παρουσιάζει κάτι εντελώς καινούριο. Τα μέλη της θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από τις οποίες θα απολαύσουμε την πληθωρική παλέτα των μουσικών παραδόσεων, των στιλ και των ηχοχρωμάτων της Ορχήστρας από την ίδρυσή της έως σήμερα. Θα ακουστούν συνθέσεις των Μαίης Αγγελάκη, Λαμπρινής Γιώτη, Σοφίας Ζαφειρίου, Σταύρου Παπακυρίτση, Χρήστου Σύγγελου, Μέλπως Χαλκουτσάκη, Μανώλη Χριστοδούλου, Έφης Ψιαχούλια, Cid Carmo και Seray Yalçın.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάρης Λαμπράκης (νέυ, πιάνο), Ορέστης Γαργουλάκης (φλάουτο), Σίμος Παπασπύρου (νέυ), Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέυ), Seray Yalçın (ούτι, τραγούδι), Σταύρος Παπακυρίτσης (ούτι, μαντολίνο), Γιάννης Χριστακόπουλος (ακορντεόν), Έφη Ψιαχούλια (αφρικανική κόρα, κρουστά), Μανώλης Χριστοδούλου (κανονάκι), Μαίη Αγγελάκη (κρητικό λαούτο), Ρεζάρτα Κρούγια (βιολί), Μυρσίνη Ποντικοπούλου (βιολί), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί, electronics), Cid Carmo (τάρχου, βιολί), Σάββας Κουδουνάς (πολίτικη λύρα, βιολί), Αναστασία Παπαγεωργίου (πολίτικη λύρα), Λαμπρινή Γιώτη (σουηδική νυκελάρπα, πιάνο), Μάρθα Παπαδόγιαννη (τσέλο), Alba Lymtsiouli (τσέλο), Γιάννης Τίκωφ (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρα), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Αλεξάνδρα Μπαλάντινα (κρουστά), Mohammed Alabdali (κρουστά), Κριστίν Σωφρονίου (πιάνο)

https://www.culturenow.gr/ads.txt?unblockia=true

AD

AD

AD

AD

AD

AD

«Αυτήν τη φορά, η ορχήστρα αποπειράται να εξερευνήσει τον ήχο της, να εκφράσει τον πλούτο των κατευθύνσεων και των ηχοχρωμάτων της, να επικοινωνήσει βαθύτερα και ουσιαστικότερα με τον πυρήνα της, αλλά και με το κοινό. Το νέο ρεπερτόριο αποτελεί ένα μικρό δείγμα τόσο της σχέσης και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μέσα στην ορχήστρα όλα τα προηγούμενα χρόνια όσο και των δυνατοτήτων της, ως ένα σύνολο ανοιχτό και διαρκώς εξελισσόμενο», σημειώνει ο υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Χάρης Λαμπράκης.

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2018 και πλέον αποτελείται από 23 μουσικούς διαφορετικών εθνικοτήτων, μουσικών καταβολών και εμπειριών. Το ρεπερτόριό της ιδιαίτερα ευρύ. Εκτείνεται από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου έως τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Η κυρίαρχη ιδέα πάνω στην οποία η ορχήστρα δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε είναι η ικανότητα της μουσικής να αποτελεί κοινό τόπο, πυρήνα και σημείο συνάντησης και ισότιμης αλληλεπίδρασης. Στόχος της είναι η γνωριμία τόσο των μελών όσο και των ακροατών της με μουσικές παραδόσεις, μουσικά είδη και ηχοχρώματα από διαφορετικές χώρες και εποχές, καθώς και η μουσική συνδημιουργία μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες ανταλλαγής και συμμετοχικότητας. Υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Χάρης Λαμπράκης.

Μέχρι σήμερα, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία πολυάριθμες συναυλίες σε ποικίλους χώρους, συναυλιακούς και μη, εντός και εκτός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ενδεικτικά, έχει εμφανιστεί σε Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προαύλιο χώρο Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και προαύλιο χώρο Μουσείου Ακρόπολης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της ΕΛΣ. Επιπλέον, έχει συμπράξει σε πρότζεκτ και παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ συμμετείχε στην όπερα Μέσα χώρα σε μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ (Ιούλιος 2022).

ΠΗΓΗ:https://www.culturenow.gr/synaylia-me-ti-diapolitismiki-orxistra-tis-ethnikis-lyrikis-skinis-ston-filologiko-syllogo-parnassos/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι covid-19 από την Κινητή Μονάδα Υγείας της Φωκίδας

Ηχηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού προς Σκόπια: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page