fokidapress.gr
Pasok Agrotes Fokidanews
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΑΚΟΥΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Κοινοποίηση

Eνημερωτικό δελτίο από τη ΝΕ Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου τη Φωκίδα και άκουσε από αγρότες και κτηνοτρόφους τα θέματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να τα αναδείξει και συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του.

Η περιοδεία και ενημέρωση του κλιμακίου ξεκίνησε από τον ελαιώνα Άμφισσας με συνάντηση ελαιοπαραγωγών και επικεφαλής εργοστασιακών μονάδων, όπου συζητήθηκαν σε βάθος τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους με βάση την πολύχρονη εμπειρία τους.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο συναντήθηκε στο Λιδωρίκι με εκπροσώπους του Συλλόγου κτηνοτρόφων, που παρουσίασαν με τεκμηριωμένες θέσεις και στοιχεία τα οξύτατα προβλήματα και τις δυσκολίες του επαγγέλματος (οικονομικές, κοινωνικές, κλπ), καθώς και την προσδοκία τους από τους πολιτικούς φορείς να σκύψουν πραγματικά, πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η Τολοφώνα ήταν ο επόμενος σταθμός και περιελάμβανε επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του αρδευτικού φράγματος στη θέση Χάρμισκο. Τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που πρέπει να αρθούν άμεσα, ώστε να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος κατασκευής. Το έργο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής των περιοχών Τολοφώνας, Ερατεινής και Πανόρμου και είναι αδήριτη ανάγκη η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος όλων των επιμέρους έργων, ώστε να είναι λειτουργικό.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε ελαιοτριβείο της Τολοφώνας, συζήτησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και των συναφών επιχειρήσεων και κατέγραψε τις προτεινόμενες λύσεις.   

Η Μανάγουλη ήταν ο τελευταίος σταθμός του κλιμακίου. Συζήτησε με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ και καλλιεργητές αγρότες την πορεία του έργου «δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου»,  την παραλαβή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του όποιου έργου έχει εκτελεστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τον σχεδιασμό υλοποίησης των υπολειπόμενων συνοδών υποέργων, ώστε με την ολοκλήρωση του εκτελούμενου έργου της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, το Εγγειοβελτιωτικό Έργο πεδιάδας Μόρνου να λειτουργεί στο σύνολό του. Τέλος συζητήθηκαν τα θέματα καταβολής  ηρτημένης εσοδείας από το έτος 2010 και μετά, καθώς και του αναδασμού.

Η επικεφαλής του κλιμακίου Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά σε σχετική δήλωση της υπογράμμισε τα εξής:

«Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουμε προγραμματικά, σοβαρά, υπεύθυνα, για την κοινωνία. Ξεκινάμε πανελλαδική προγραμματική καμπάνια για την αγροτιά και την ύπαιθρο. Στην έναρξη της εκστρατείας μας, περιοδεύσαμε ως κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ στο νομό Φωκίδας για να ακούσουμε και να συζητήσουμε με παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους, του νομού. Μαζί με τον Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, Θανάση Πετρόπουλο, υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στο νομό, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη της, βρεθήκαμε στον ελαιώνα Άμφισσας, στο Λιδωρίκι για θέματα κτηνοτρόφων, στην Ερατεινή για θέματα ελαιοπαραγωγών και ενημέρωση για την κατασκευή του αρδευτικού φράγματος και, τέλος, στη Μανάγουλη για θέματα αναδασμού και άρδευσης πεδιάδας Μόρνου, καθώς και για θέματα των κτηνοτρόφων πεδιάδας Μόρνου.

Συνεχίζουμε. Κάθε αγρότης, κάθε κτηνοτρόφος, θα μας βρει δίπλα του. Μαζί φτιάχνουμε την κυβερνητική, προοδευτική πρόταση που θα αναγνωρίσει την αξία Έλληνα παραγωγού και θα απογειώσει διεθνώς τα προϊόντα της, συμβάλλοντας στη στρατηγική της αγροτοδιατροφικής και επισιτιστικής αυτονομίας της χώρας».

Το κλιμάκιο σε επόμενη περιοδεία του θα επισκεφθεί και πάλι την  περιοχή Άμφισσας και τις περιοχές Γραβιάς, Καστελλίων Πολυδρόσου, καθώς και ορεινές περιοχές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΕ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

Η στιγμή που σημάδεψε το προηγούμενο Euro και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί

Επιβολή διοικητικών προστίμων σε Φωκίδα

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page