fokidapress.gr
Tsamantanis3 Fokidanews.jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”!

Κοινοποίηση

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης, με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση του 2ου Πανεπιστημιακού Τμήματος της Άμφισσας με το προσεχές Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Στην δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά τον αποδεκατισμό των ΕΛ.ΤΑ. της Φωκίδας με το κλείσιμο τόσο του καταστήματος Ευπαλίου, όσο και αυτού της Γραβιάς, για τα οποία ουδέποτε λάβαμε μια ουσιαστική απάντηση, η Φωκίδα ετοιμάζεται να δεχτεί ένα νέο πλήγμα από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την οριστική κατάργηση του 2ου Πανεπιστημιακού Τμήματος της.

Κι αυτό την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, προωθείται η ίδρυση δύο νέων τμημάτων, Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, κατόπιν σχετικής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού και του τότε αρμοδίου Υφυπουργού στη Βουλή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως και στην περίπτωση των ΕΛ.ΤΑ και τη διάσωση καταστήματος του σε όμορη περιοχή της Φωκίδας, έτσι και στην περίπτωση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, έλαβαν στο παρελθόν αντίστοιχες παρεμβάσεις – χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια – διατηρώντας έτσι δομές προστιθέμενης αξίας σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. στην Ηλεία, στις 17.05.2021, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας επενέβησαν προκειμένου να διασωθούν πανεπιστημιακά τμήματα στις περιοχές στις οποίες πολιτεύονται.

Στο ίδιο πλαίσιο ο ίδιος Βουλευτής στις 26.05.2021, ανάμεσα σε άλλα δήλωσε τα εξής:

– «Δεν μπορώ να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, όταν καταργούν ένα τμήμα άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή και τη γνώση»

– «Εγώ αντέδρασα σε μία διαδικασία που είχε ως σκοπό από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών να κάνει ένα στρατηγικό επανασχεδιασμό της δράσης του Πανεπιστημίου από την οποία διαδικασία προέκυψε μία απόφαση που έλεγε ότι 5-6 τμήματα στο Αγρίνιο στον Πύργο την Αμαλιάδα και την Πάτρα ή συγχωνεύονται ή μεταφέρονται. Αυτή η απόφαση στη συνέχεια με παρεμβάσεις πολιτικές στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, εκεί που ήταν τα 4-5 τμήματα έφυγε από την μέση. Το Αίγιο γιατί ενδιαφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Αγρίνιο λόγω τοπικών βουλευτών και έμειναν ο Πύργος και η Αμαλιάδα…»

Από τα παραπάνω καθίσταται απολύτως σαφές, ότι: α) ούτε σχέδιο για τον εξορθολογισμό της ανώτατης εκπαίδευσης, που να εδράζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια υφίσταται, αλλά κυρίως β) ούτε σθεναρή, διεκδικητική και εν τέλει αποτελεσματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Φωκίδας, η οποία θα προασπίζει τα συμφέροντα της υφίσταται.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και η κοινοβουλευτική έκφρασή της στην Περιφερειακή Ενότητα της Φωκίδας, είναι για μία ακόμη φορά εκτεθειμένη και πολιτικά υπόλογη απέναντι στους συμπολίτες μας, καθότι επί ημερών τους υπονομεύονται τα κεκτημένα των περασμένων ετών, αλλά και γιατί η περιοχή μας μετατρέπεται σε ακριτική!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φορολογία: Η προθεσμία γνωστοποίησης χωριστής δήλωσης από τους συζύγους

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση – Τα 6 προϊόντα που περιλαμβάνει

Στ. Κασσελάκης: Δώρο στον Ερντογάν οι δηλώσεις για την Συνθήκη της Λωζάνης

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page