fokidapress.gr
ΑΜΦΙΣΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κοινοποίηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

6:30μ.μ. Πλατεία ΛΑΟΥ (Άμφισσα)

 Καλούμε τα σωματεία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους απόμαχους της δουλειάς, τους αυτοαπασχολούμενους, κάθε φορέα της πόλης μας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φοιτητές και τους μαθητές, να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, προβάλλοντας τα σημερινά αιτήματά μας και τις σύγχρονες διεκδικήσεις μας.

50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» συγκινεί και μας αγγίζει. Σήμερα η ακρίβεια  λεηλατεί το εισόδημά μας, τρομάζουμε  να ανοίξουμε τους λογαριασμούς και να πάμε super market, σκεφτόμαστε να βάλουμε βενζίνη και πετρέλαιο. Την ίδια ώρα οι μισθοί είναι παγωμένοι και τελειώνουν στα μέσα του μήνα. Η κυβερνητική κοροϊδία «δίνει και παίρνει», με επιδόματα ψίχουλα από την μία, και  από την άλλη μας τσακίζει με την φορολογία και κομμένες κοινωνικές παροχές, ενώ μας λέει αν θες να ζήσεις κάνε 2-3 δουλειές για να συμπληρώσεις ένα μισθό. Όλα τα μετατρέπουν σε εμπορεύματα, κάθε κοινωνικό δικαίωμα, την παιδεία την υγεία, το νερό, που πουλιούνται και αγοράζονται με γνώμονα το κέρδος των λίγων. 

Απέναντι σε αυτά τα συνδικάτα και τα σωματεία διεκδικούν την ζωή με δικαιώματα, να μπορούμε να ζήσουμε καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες, ενάντια στην φοροληστεία, με δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, με ελεύθερο χρόνο και πρόσβαση στον πολιτισμό. 

Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί ως βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, τη λευτεριά και την πατρίδα τους. Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τον λαό.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα

Τιμάμε το πολυτεχνείο κρατώντας καλά αυτά που μας διδάσκει:

  • κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! 
  • Ο δρόμος της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.
  • Ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

6:30μ.μ. || Πλατεία ΛΑΟΥ (Άμφισσα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π. Μαρινάκης: Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο για μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή

Μεγάλη η διασπορά των ιώσεων: Ξεπερνά το 30% η αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page