fokidapress.gr
Roma3 Fokidanews.jpg
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΓΚΑΛΗ ΣΕ ΜΠΟΥΓΑ ΓΙΑ ΡΟΜΑ

Κοινοποίηση

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, ζητώντας την παρέμβασή του για τη δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή της Άμφισσας.  

Πιο συγκεκριμένα, και σε συνέχεια των ενεργειών του Δήμου Δελφών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση νόμιμης μόνιμης λύσης, η αρωγή των οποίων κρίνεται απαραίτητη λόγω των πολλαπλών περιορισμών που διέπουν την περιοχή, ζητείται η συνδρομή του κ. Μπούγα προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. 

«Γνωρίζοντας την πρόθεσή σας να συνδράμετε, όπως αυτή έχει εκφραστεί και σε προγενέστερο χρόνο, παρακαλώ όπως προσκαλέσετε τον Γενικό Γραμματέα για επίσκεψη στην Άμφισσα σε μια συζήτηση για τη δρομολόγηση λύσεων»,καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Δελφών, για ένα κορυφαίο ζήτημα της περιοχής, το οποίο όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, δεν περνά μόνο μέσα από δεδομένη πολιτική βούληση του Δήμου, αλλά και από την ανάληψη αποφασιστικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση λόγω των περιορισμών που ισχύουν. 

Στόχος του Δήμου Δελφών ήταν και θα συνεχίσει να είναι η εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά, η οποία θα είναι σύμφωνη αφενός με τους πολλαπλούς περιορισμούς, αφετέρου με το καθεστώς προστασίας της κοινότητας των Ρομά στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξής τους. 

Η Επιστολή Ταγκαλή προς Μπούγα αναλυτικά

Θέμα: Ανάληψη πρωτοβουλιών για εξεύρεση λύσης μετεγκατάστασης πληθυσμού Ρομά στην Κοινότητα Άμφισσας. 

Οι Ρομά ανήκουν στις πλέον περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας και ως εκ  τούτου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα η καταπολέμηση της φτώχειας, της κοινωνικής  περιθωριοποίησης του κοινωνικού τους αποκλεισμού αλλά και της αντιμετώπισης προβλημάτων που  δημιουργούνται στη Πόλη εξαιτίας της συνήθους εγκληματικής και παραβατικής τους συμπεριφοράς.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εστιάζουν στη πρόσβαση σε ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση,  στην πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και την απασχόληση και σε ζητήματα παραβίασης των  δικαιωμάτων τους και των διακρίσεων που υφίστανται.

Στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής είναι η μετεγκατάσταση των Ρομά σε νέα τοποθεσία  που θα πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει: την πρόσβαση των συμπολιτών μας στις κοινότητές τους,   τις επιχειρήσεις, τη χρήση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων,   τη χρήση του καταφυγίου αδέσποτων.

Παρά τις συντονισμένες ενέργειές μας, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία  τρία έτη, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση λύσης.

Γνωρίζοντας την πρόθεσή σας να συνδράμετε όπως αυτή έχει εκφραστεί και σε προγενέστερο  χρόνο, παρακαλώ όπως προσκαλέσετε τον Γενικό Γραμματέα για επίσκεψη στην Άμφισσα σε μια  συζήτηση για τη δρομολόγηση λύσεων. 

Ο Δήμαρχος Δελφών 

Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσκληση σε  τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Δωρίδος, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου, την 5η Ιουλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00΄.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ξαφνικός θάνατος επιχειρηματία στο Βόλο – Έπεσε από ύψος 18 μέτρων

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page